מתכוננים לפסח! עוגות מדהימות כשרות לפסח בד"ץ בית יוסף ללא חשש קטניות! אז למה אתם מחכים? מהרו המלאי מוגבל!
מתכון לעוגיות קוקוס לפסח, ללא גלוטן שמכינים מ-4 מרכיבים בלבד
2 אופציות להכנה העוגיות: עם מיקסר ובלי מיקסר.
עוגיות קוקוס עם חלבונים מוקצפים (עם מיקסר):
מצרכים (12-15 עוגיות):
2 חלבונים של ביצה בטמפ' החדר (הלבן-שקוף)
3 כפות מלאות (40 ג') סוכר לבן
שקית (10 ג') סוכר וניל
2 כוסות (180 ג') קוקוס טחון
אופן ההכנה:
-מחממים תנור ל170 מעלות ומשמנים מעט נייר אפיה.
-מקציפים בקערה את החלבונים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר הלבן וסוכר הוניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף לבן. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים בעזרת כף עד לאיחוד החומרים.
-מניחים כמות של כף מלאה על נייר האפיה ויוצרים עוגיות עם הידיים (כמו צורת פירמידה).
-אופים בתנור במשך כ-12 דקות, עד להזהבה בקצוות. מוציאים ומצננים לגמרי (העוגיות אמורות לצאת מהתנור כשהן יציבות אך רכות והן מתקשות מעט לאחר קירור).
*בחלמונים המיותרים ניתן להשתמש להכנת עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח או עוגיות אגוזים לפסח.
עוגיות קוקוס עם ביצים שלמות (בלי מיקסר):
מצרכים (כ-20 עוגיות קוקוס):
2 ביצים גדולות
4 כפות (50 ג') סוכר
כפית (5 ג') תמצית וניל
2+2/3 כוסות (240 ג') קוקוס טחון